Přejeme si, aby se jídlo podávané v našich restauracích a kavárnách pro vás vždy stalo jedinečným gurmánským zážitkem. Naše kuchařské týmy vám připraví lahodné a kreativní pokrmy inspirované tradiční českou kuchyní v nevšedním moderním pojetí našich šéfkuchařů, navíc servírované v úžasném prostředí. Zvláštní péči věnujeme výběru surovin, soustředíme se na lokální dodavatele a domácí produkty. Menu vždy sestavujeme v souladu s ročním obdobím.
Specializuje se na českou kuchyni s maximálním důrazem na využití lokálních surovin. V nabídce proto naleznete zvěřinu z nedalekého Hostína, byšické pstruhy, ale také pivo z unikátního parostrojního pivovaru v Lobči. Vychutnejte si gastronomický zážitek v zámecké restauraci, která se nachází v jednom z nejkrásnějších sálů liblického zámku s unikátními freskami Emila Laufera.
Konceptem restaurace Franze Kafky v srdci Vysočiny je předkládat tradiční místní receptury a chutě v netradičním pojetí. Restaurace se inspiruje českou kuchyní z počátku 20. století, kdy v Třešti pobýval sám Kafka. Kreativita, energie a úcta k surovinám a k Vysočině naší šéfkuchařky jsou cítit v každém soustu. Součástí restaurace je privátní salonek a letní terasa na zámeckém nádvoří.
Jedinečná příležitost posedět si u skvělého jídla v nádherně zdobeném Travenském salonku v přízemí historické budovy či na terase Lannovy vily pod kvetoucí magnólií, v příjemné a klidné oáze zahrady. Ochutnat můžete nejen svěží sezónní či denní menu, ale i výbornou kávu, skvělé dezerty, širokou nabídku vín a speciální menu spojená s významnými dny.
V hlavní budově Akademie věd ČR na Národní třídě provozujeme bistro s nabídkou obědových menu připravovaných našimi oceňovanými kuchaři Vily Lanna. V Bistru si můžete také dát výbornou kávu, koupit si snídani, svačinu, salát či sladkou tečku nebo se sejít na malé neformální pracovní jednání. V provozovně je možné platit stravenkovými kartami.